Ademwerk brengt zowel de fysieke als de emotionele, mentale en spirituele laag van ons mens zijn in beweging.

Fysiek opent het je zenuwstelsel en ademhaligscirculatie waarmee de fysieke bloedsomloop verbeterd. Het vergroot de longcapaciteit, het verbeterd het hormoonstelsel en voert afvalstoffen af.

Het brengt vast gezette spanningen, stress en emoties in beweging; als deze vrij mogen stromen en smelten kom je uit bij je natuurlijke ontspanning en levensenergie.

Voor de Emotionele laag is het heilzaam daar onverwerkte emoties alsnog hun eenvoudige aandacht krijgen om volledig aanwezig te zijn en om gezien te worden. Hiermee worden ze ontdaan van hun blokkerende lading. Dit draagt bij aan de terugkeer naar je natuurlijke levensenergie en draagkracht.

Op de Mentale (gedachten) laag draagt het bij aan rust, stilte en daarmee ook ontspanning. Het vergroot je focus.

Het draagt bij aan het doorzien van de mentale activiteit. Hoe helderder de mentale activiteit doorzien wordt, hoe eenvoudiger het leven wordt, hoe meer je vanuit je intuïtie, wijsheid en weten kan leven, hoe authentieker je leeft en hoe vloeiender o.a. keuzes gemaakt worden.

Vanuit de alles omvattende en doordringende Spirituele laag (het Bewustzijn zelf) is je adem altijd aanwezig in het moment waarmee het als een anker en herinnering kan dienen voor je  aanwezigheid in de aanwezigheid (het hier & nu).

Het draagt bij aan een beleving van innerlijke en harmonieuze verbondenheid en aan een beleving van één-Zijn met je omgeving en alles wat leeft.

Als baby en kind ademde we van nature de verbonden ademhaling. Door o.a. de snelheid van het maatschappelijke leven, dagelijkse stress, kleine of grote schokkende gebeurtenissen en te weinig ruimte om emoties in hun natuurlijke flow te laten komen en gaan zijn we onze adem in meer of mindere mate vast gaan zetten in ons lichaam. Met het vast zetten van onze adem zetten we ook spanningen en emoties vast in ons lichaam.

Door je opnieuw te verbinden met de verbonden ademhaling breng je vast gezette spanning en emoties in beweging waarmee ze smeltend alsnog hun uitweg kunnen vinden. Hierdoor kan je diepgaander ontspannen en kan je je heelheid weer gaan (h)erkennen.

Ademwerk; voor ontspannen leven vanuit je kern.
Wees welkom.